måndag 25 april 2011

Åre Special, Avslutningsmiddag

Åreresan togs sitt avslut med en bättre middag hos värden tillika reseledarens nya Residence. Tillställningen kan summeras med orden "Ju fler flera kockar desto bättre soppa". En välformerad kockbrigad hade samlats för att styra upp en välsmakande middag. Starten blev ”knackisch” sparris, tartar på kallröktlax och en hollandaise med tydlig syrlighet i smaken. En förrätt som fick samtliga runt bordet att blomstra i vårkänslor. Vi fick sedan ett tidigt crescendo på kvällen genom att Chef de la Maison tillagade en Bressekyckling med briljans. Den serverades naturellt – enkelt och avskalat. Det bästa alternativet när man jobbar med bra råvaror.


 


Kvällen fortsattes med en Beef Wellington, där svampduxellen hade premierats med anklever. Två centimetersskivan Wellington kompletteras med en sallad. Middagen avslutades med en duktigt arbetad dessert som innehöll bland annat; plommon, Fluff och den numera väl diskuterade ”Chokladmonterad Crème Anglais”. Under kvällen bjöds det även på en hel del mycket välsmakande viner.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar