söndag 24 april 2011

Åre Special, Fäviken Magasinet

Efter lite alpin åkning på ett underlag inte värt att nämna packade vi med oss necessärerna till resa mot Fäviken för att ta reda på vad ett gammalt spannmålsmagasin har att erbjuda. Bastun var varm när vi anlände och där spenderade vi en avslappnad timme innan kyparen kallade till bords. Nedan är lite godbitar presenterade.


En skiva sej penslad med lite honung och därefter stekt i en torr panna, kålrot stekt långsamt och länge i det goda smöret, kräm av ägg och gammelost samt ättika och gröna enbär.


Grönsaker i glöden, fårgrädde vispad med vinägerjäst öl, rivet och saltat älgkött och 
torkad oregano att smula


Rått kohjärta, rostat märgben, nyriven morot, toast samt salviasalt


Ett stycke biff stekt i panna och därefter vilat på grillen , sur lök och de första björklöven, tussilago och jäst svampjuice



Liten fågel i vete

1 kommentar: