onsdag 4 maj 2011

Isterband och matkoma

I skrivande stund har vi på en oerhörd mättnad toppat med kaffe och kardemummakrans från Valhallabageriet. Husmanskostens fader Isterbandet stod på menyn och det slutar alltid i frosseri. Det är något speciellt med det syrliga i de småländska isterbanden och tycker man inte det kan man köpa de västgötska. Ibland kan dessa rökta korvar gjorda på fläsk, potatis och korngryn se lite tråkiga ut, därför visar vi hur man tar isterband till en högre nivå!


Snitta korvarna på längden och fyll dem med en röra gjord på:

Inlagda rödbetor
kapris
schallottenlök
pepparrot
philadelphia
västerbottenost

Skär rödbetorna i små tärningar och hacka löken fint. riv pepparroten och osten, krossa kaprisen och blanda ihop alla ingredienser med lite philadelphia. salta och peppra lite.

Tillaga dem i ugnen och servera med gräslöksstuvad potatis, saltgurka och senap.

Ät försiktigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar