måndag 9 maj 2011

Korvsugen?

Ibland finns det inget bättre än några riktigt goda korvar. Snabbmat när det är som bäst - och perfekt för en måndagsmiddag när man sakta har återhämtat sig efter helgens rus. Ett gott tillbehör till din favoritkorv är kålrotsmos.

Receptet räcker både till dig och några till.

400 g kålrot
400 g potatis (mjölig)
grönsaksbuljong eller hönsbuljong
50 g smör
salt
svartpeppar

Skala kålrot och potatis och skär i mindre bitar. Koka upp buljongen och lägg sedan i kålroten och potatisen. Låt koka tills bitarna känns mjuka. Häll av, men spara kokvattnet. Mosa kålroten och potatisen och blanda i smöret. Späd sedan med kokvattnet till önskad konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera gärna inlagd rödlök till moset och korven. Se recept från tidigare inlägg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar