torsdag 19 maj 2011

Restaurangbesök på Sveriges första Gastro Bistro!

Volt
Kommendörsgatan 16, Östermalm

Volt  är en relativt nyöppnad restaurang och har fått bra recensioner hittills vilket inte är så konstigt med tanke på att brigaden som driver stället vet hur det är att jobba på finkrog. Det första som slår oss i väntan på nummer 4 i sällskapet är att Volt har tagit ut svängarna lite vad gäller stämningsmusiken i matsalen, kombinationen musik och middag kan vara lättretlig. Att sitta på Volt och äta sig igenom en sjurätters med vin samtidigt som högtalarna spelar Elliot Smith, Mumford & Sons och Eddie Vedder är hopplöst bra.

Vidare kan man säga såhär om Volt: inredningen är imponerande, porslinet är vackert, servicen är osviklig, drycken är högklassig och maten är mycket vällagad. Hem går vi nöjda men undrar vad i hela friden ett Gastro Bistro ska betyda?

Ett Gastro Bistro är, efter lite efterforskning, en restaurang vars standard inte ligger långt ifrån restauranger med stjärnstatus men här kan man tala lite högre och man går inte därifrån helt pungslådd. Hårfint koncept tycker Gubbmat.

 Torsk, svartrot, mandel och citron/dragon


 Vit sparris, nässla, skinn och ägg


 Kalvrygg, lök, grön sparris och kalvbräss


 Getost ( Saint nicolas ), örter, vete och spenat


 Fänkål, filmjölk, vit choklad och lakrits


 Drop coffe och nybakad sockerkaka, En perfekt och originell avslutning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar