söndag 1 maj 2011

Släpp karréerna loss det är vår!

Nu börjar det bli hög tid att tända elden och släppa ut köttet i trädgården. I och med det vill vi slå ett slag för fläskkarrén. Den kanske mest underskattade styckningsdetaljen för grillen! Fördelen med karrén är den rikliga fettmängden vilket ger ett mycket smakrikt kött. Fettet gör även att köttet håller sig saftigt och är därmed lätt att grilla. Köp gärna en hel bit och skiva själva, så får ni den optimala tjockleken vilken vi på Gubbmat tycker är 2 cm. Skippa marinaden, krydda skivorna rejält med salt, peppar och citronsaft. Grilla sedan köttet på en kolgrill för bäst resultat. Servera med bladspenat och riv sedan över rikligt med parmesanost. Oerhört enkelt och oerhört gubbgott!


4 kommentarer:

  1. Köttätare1 maj 2011 14:04

    Ser riktigt gott ut!

    SvaraRadera
  2. Vilken parmesan ska man använda?

    SvaraRadera
  3. Vilket är det bästa nötköttet att grilla? Vad rekommenderar ni att grilla på engångsgrill, har ofta mindre grillpartyn i någon park?

    SvaraRadera