torsdag 9 juni 2011

En snubbröra!

Gubbmat gillar inte kylskåpskall mat så värst och vädjar till restaurangerna runt om i världen att sluta med den företeelsen, mat som äts ur kylen bör i de flesta fall luftas en stund innan servering, punkt!

En Gubbröra vet alla vad det är, men hur gör man en förbättrad variant som passar sig som förrätt en sommarkväll?
Nedan ser ni redaktionens nya skötebarn, Snubbröran. En ljummen matjesillsallad med brynt smör.



Ingredienser:
Färskpotatis
Ägg
Dill
Rödlök
Gräslök
Matjesill
Brynt smör

Koka äggen 7.5 minuter, sval ner äggen med kallt vatten och dela ner dem grovt. Skär matjesillen i grova bitar. Skär dill, gräslök och rödlök fint. Koka färskpotatisen och dela ner när den fortfarande är varm. Bryn smöret och blanda ihop samtliga ingredienser försiktigt.

4 kommentarer:

  1. Klassisk morfarsrätt! Men vem har den bästa matjesen?

    SvaraRadera
  2. Är potatisen ett måste? Jag kommer att göra gubbröra utan potisar och istället lägga röran på en fräsig finn crips. Godkänner Gubbmat det som midsommarmat?

    SvaraRadera
  3. Den bästa matjesen kommer från Norröna!

    SvaraRadera
  4. Angående frågan om potatisen; Gubbmat godkänner alla förändringar så länge det blir gott! Bra tips för övrigt och återkom gärna efter midsommar om ni blev nöjda.

    SvaraRadera