lördag 11 juni 2011

Gästinlägg: Mannen med mustaschen bjuder på fisk

Gubbmat bjuder gärna in sina läsare för att bikta sig på bloggen. Denna gång får vi följa en mustaschprydd kock in till fiskspisen.

"Gubbmat har hittills varit en ganska köttig blogg - men det tänkte jag ändra för en liten stund. Visst är det härligt med en hängmörad biff då och då men vad går upp mot en vällagad fiskrätt? Se dock till att du kan köpa fisk med skinnet kvar. Gå till din fiskhandlare eller en butik med fiskdisk nästa gång och be om en bit torskrygg. Ja, det finns även andra detaljer på en fisk - men torskens rygg är en delikatess! Salta den lätt och stek den i smör på skinnsidan. Eventuellt kan du sedan låta den gå klart i ugnen, det viktiga är att innertemperaturen blir 56 grader. Servera med puré på palsternacka med lite smör och parmesan i. Garnera med knaperstekt bacon och kokt brysselkål - eller varför inte grön färsk sparris som jag gjort idag!"
/Mannen med mustachen


1 kommentar:

  1. 56 grader??
    varför inte bara nöja sig med 42?

    SvaraRadera