fredag 29 juli 2011

Restaurangbesök - Pubologi

Som ni tidigare har kunnat läsa i bloggen besökte Gubbmat en intressant kombination i form av en Gastrobistro. Ännu en gång har Gubbmat varit på jakt efter spännande fusioner -  denna gång är det gastrot som har träffat puben. Restaurang Pubologi har skapat en ny företeelse i Sverige och enligt deras hemsida är de inte en matsal, inte en bar och inte en traditionell pub. Pubologi är en hybrid av alla tre – spretigt värre? Men de har lyckats skapa en Gastropub som trots sin tokstylade inredning med bl.a. koffertar i taket (som rest jorden runt?!) har skapat en geniun och bra pubatmosfär. Det finns en pubkänsla i form av enkel dukning, ”barbord” och griffeltavlor. Gastrot i fusionen får stå för maten. Maten är bra - riktigt bra! Menyns ankare är deras XXL-Hamburgare där ett åtskilliga plusmenyer redan på förhand är adderade. Hamburgare är också den enda hela rätten som finns att äta. Restarerade meny består av ”tallrikar” dvs. halvportioner - med andra ord så motsvarar två tallrikar en varmrätt och tre stycken motsvarar en förrätt och en varmrätt. Utöver detta består menyn av en stor variation kallskuret och några desserter. Gubbmat vill givetvis smaka sig igenom stället på allvar, och då rekommenderas The Ultimate Pubologi Experience – en meny om fyra rätter för 500 kr. Enligt den mycket entusiastiska servitörens citat "ett utmärkt sätt att bekanta sig med vår lilla gastropub". Till menyn finns även ett dryckespaket innehållande vin och öl, dock valde vi att enbart koncentrera oss på ölen. Även ölen kan ge ”Ultimate Experience" om man väljer ölavsmakningsmenyn för 230 kr då alla kvällens åtta öl serveras parallellt i 12-centilitersglas. Dock serverades alla åtta glas samtidigt vilket medförda att de sista fick avnjutas lite väl ljumna. Bättre logistik nästa gång önskas. Ölerfarenheten från kvällen var dock mycket bra med en resa till både stora och små bryggerier med destinationer som Danmark, Island, Belgien och USA. Favoriter för kvällen var Skjálfti - Premium lager från Ölvisholt Brugghús och Reparationsbajer Pale Ale från To Øl. På det stora hela är Pubologi en restaurang som Gubbmat gärna rekommenderar ett besök.

Hela listan på griffeltavlan.

Boquerones Suecos Strömming picklad med citron och Arbequina-olja.
En mycket bra förstarätt. Strömmingen hade en skarp fisksmak som passade bra med de övriga ingredienser. Toppat med lökringar som gav rätten härliga konsistensvaritioner.

Pulpo a la Parilla Träkolsgrillad bläckfisk från Skagerak med svart aïoli, persiljesallad, schalottenlök, potatiskrisp och citron.
Något tuggig men god bläckfisk. Att lägga någon svart kräm på tallriken är problematisk. Det ger ett fint visuellt intryck innan ätandet har börjat. En bit in i måltiden blir det bara en osmaklig svart sörja. Bläckfisken gjorde här ett mindre bottennapp.


Nebraska Barbeque Träkolsgrillad Black Angus-flankstek från Nebraska.
En mycket välkomponerad rätt. God flankstek med köttig konsistens. Dragonemulsionen var sagolik. Men hur kul är det egentligen med majskolv? Saken är att denna var hur bra som helst - mera majs!

Strawberry Fields, Jordgubbar i citronsocker med bakad vaniljkräm, maränger, jordgubbssorbet, flädergranité och citron-brioche.
Herregud - bakad vaniljkräm är riktigt höjdare! Allt annat hade en mycket frisk smak vilket gjorde desserten till perfekt avslutning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar