fredag 26 augusti 2011

Gubbmat blir Gummat för en dag

Gubbmat har såklart en förkärlek till det hederliga som känns lite gubbigt  - Paté, Kanelsnäcka, Stålkam, Tennis, Sill, Humidor, Surkål, Plommonstop, Austin Healey, Pölsa, Fransyska (mais oui!), Dagens tidning, Bordeaux, Borst, Kavring, P1, Comté, Kikare, Karl Johan, Sjömansbiff, Ströms, Skrädderi, Pytt Bellman, Emser, Riesling, Seglarskor, Sturehof, Napoleonbakelse, Prinsen, OP, Syltlök, Brandt, Pommes Duchesse, Råbiff,  Vegamössa, Karl Gerhard och Gördel

Men denna gång har vi verkligen tagit steget ut från vår sofistikerade värld och närmat oss gummans värld och termer som – Bibliotekarie, Camembert, Dreja, Gudrun Sjödén, Råkost, Hårrullar, P2, Cykelkorg, Bristol Cream, Tupperware party, Chardonnay, Tena, Sallad, Städa, Syjunta, Fisk, Marimekko, Kalas, Kylväska, Fruktkompott, Huskur, Sju sorters kakor och Grytlapp.

För att visa vår kärlek till den underbara gumman vill presentera Gummat för en dag och därmed ett tips på en huskur som botar allt – avkok på libbsticka. Både nyttigt och otroligt gott. Drycken fungerar lika bra att avnjuta varm nu när hösten närmar sig – men även kall som måltidsdryck. Så hitta gumman i dig och kasta dig in i avkokens förtrollade värld.


Helande avkok på libbsticka för två.
Koka upp 5 dl vatten. Dra av kastrullen från plattan och lägg ner tre stora kvistar av libbsticka. Lägg på locket och låt dra i 10 minuter. Avnjut varm eller kyld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar