onsdag 17 augusti 2011

Korv Stroganoff

Hur god kan en Korv Stroganoff vara? Riktigt god - men även fruktansvärd usel. Alla har väl ätit den svagt kryddade korvgrytan på tvivelaktiga vägkrogar eller den från skolbespisningen! Så att maträtten har ett stukat rykte kan man väl förstå - men precis som all annan matlagning så krävs det bra råvaror för att lyckas. Därför vill Gubbmat hävda att korvgrytan kan mycket väl vara gångbar som middagsmat. Grunden för fixa en perfekt Stroganoff är att ha en bra falukorv, dvs. minst 70 % i kötthalt. Konsistensen ska vara fast - korven får inte bli lös efter några minuters kokande. Tänk även på att bryna korven rejält i början. För att göra rätten både godare och något gubbigare rekommenderar Gubbmat att tillsätta syltlök och cornichoner i koket. De bidrar med krispighet och därmed bra konsistensvariationer i grytan. Häll gärna ner lite av spadet från syltlöken om ni önskar en sötare Stroganoff.

Ge nu denna klassiska maträtt en andra chans. Följ receptet nedan och vi lovar att ni inte kommer att bli besvikna.

Förresten - är inte Korv Stroganoff en underbar patetisk försvenskning av ryssarnas Biff Stroganoff?




Gubbmats Korv Stroganoff

1 stor gul lök
400 g falukorv (hög kötthalt, minst 70 %)
smör
2 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
3 msk ketchup
1 msk Dijonsenap
1 ½ dl grädde
1 kvist rosmarin
1 dl syltlök
1 dl cornichoner
salt
svartpeppar

Skiva lök och och strimla falukorv. Bryn lök och korven i smör. Blanda i tomatpuré och fräs ytterligare. Häll i krossade tomater, ketchup, Dijonsenap och grädde samt rosmarinkvisten. Låt det småkoka i 10 minuter. Avsluta sedan med att lägga i syltlök och cornichoner. Smaka av med salt och svartpeppar.

1 kommentar:

  1. mums! godaste korv stroganoff jag nånsin ätit, tack gubbmat!

    SvaraRadera