fredag 23 september 2011

Restaurangbesök - Aubergine

Gubbmat har alltid haft en försmak för restauranger som presterar bra under smärtgränsen - ställen med enkel god mat för en billig penning. Denna gång är det klassiska Aubergine på Östermalm som har hedrats med ett besök. Restaurangen inrymmer en väl tilltagen bar som lämpar sig perfekt för en snabb galopp efter jobbet - vilket även skedde vid vårt besök innan vi välkomnades längre in i lokalen av en lättsam och trevlig servitör. Matsalen är så där skönt stött och något sliten vilket skapar en gemytlig atmosfär. Det känns tryggt och avslappnat att sätta sig till bords och även menyn andas samma känsla. Förrätterna är klassiska som bl.a. Gratinerad getost, Löjromstoast och Toast Skagen. Även huvudrätterna har samma traditionella snitt - som t ex Tomat och chilibaserad fiskgryta med aioli, Lammrostbiff med blomkålscrème, sparris och rosmarinsky samt Halstrad råbiff med örtsmör, tomatsallad och pommes frites. Efterrätterna sviker inte heller traditionalisten - eller vad sägs om en Crème Brûlée eller kanske en Chokladtryffelterrine? På det stora känns det hela lite gubbigt - och vi gillar det!

Det som spisades för vår del denna kväll var den Halstrade råbiffen och Chokladtryffelterrinen. Båda lämnade inget starkt matminne för framtiden - men var helt klart godkända. Den väl tilltagna biffen var saftig och bra komponerad med rätt mängd kapris. De tillhörande pommes frites var perfekt friterade. Chokladtryffelterrinen, som påminde om en tigerkaka genom sina skikt av mörk- ljus- och vitchoklad, var bra tempererad och mycket smakrik. En perfekt avslutning tillsammans med en dubbel Espresso.

Aubergine är traditionellt medelmåttigt på ett positivt sätt med en stor smula glädje! Restaurangen levererar god mat och de levererar även små siffror på notan vilket gör restaurangen till ett bra middagsalternativ för fler tillfällen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar