onsdag 21 september 2011

Viltspecial!

Priserna på viltkött är skyhöga! en styckningsdetalj som är överkomlig är steken på hjort och rådjur. Tillagar man den lika försiktigt som en filébit så känns det precis som att äta en sådan också, kanske bättre beroende på kocken.

Självklara gubbtillbehör bredvid proteinerna bör vara brysselkål och hasselbackspotatis. Tänk på att inte bli lurad av din kötthandlare att köpa vildsvin. Vildsvin är inte så gott.

Tillagningstips på vilt: 
Salt och peppra köttet innan stekning, skär små snitt och pilla i rosmarin och små vitlöksbitar, låt sen köttbiten ligga och tempereras ett tag innan stekning så att pannan inte får köldskador vid kontakt. Stek köttbiten så att den får färg runtom och lägg sedan på ett galler med en plåt under i ugnen. Stjärnkockarna på Lux rekommenderar en ugnstemperatur på 90 grader. Sätt in en termometer i mitten av köttbiten och mät upp till ca 48 grader. Ta ut köttbiten och vila den en stund så att inte all köttsaft flyter ut när du skär den. När det gäller steken så skär inte tjockare skivor än centimetern.

Happy Hunting !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar