tisdag 25 oktober 2011

Köksgig!

I helgen som gick hade Gubbmat ett "köksgig" i form av gästspel hos ett gäng matglada herrar. Det bjöds på bland annat pilgrimsmusslor och ryggbiff samt en hel del "secret knowledge" som gör hemmakocken vassare i köket. Vi vill självklart dela med oss av kvällen till er övriga läsare på bloggen. Därför låter vi publicera en av höjdpunkterna från gästspelet - förrätten Pilgrimsmusslor med äpple- och grönsaksvinägrett.

Pilgrimsmusslor med äpple- och grönsaksvinägrett, 4 pers.

1 st. äpple
1 st. tomat
½ st. gurka
2 st. vårlökar
1 st. lime, saft
5 msk olivolja
salt
svartpeppar 

8 st. Pilgrimsmusslor
salt
peppar
olivolja

Skala och tärna äpplet fint. Skålla tomaten och tärna även den. Skala gurkan och skär sedan strimlor med en potatisskalare eller på en mandolin. Skiva vårlöken och blanda alltsammans i en bunke. Tillsätt limesaften och olivoljan. Smaka av med salt och svartpeppar.
Krydda pilgrimsmusslorna med salt och svartpeppar. Stek dem hastigt på båda sidor i en mycket het panna med lite olivolja. Servera sedan musslorna tillsammans med vinägretten och garnera med några fina salladsblad.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar