onsdag 12 oktober 2011

Mat för Patriarkatet?

Tryffeln från Alba är stundande, kilopriset låg förra veckan på runt 22.000 kr i Piemonte. Sverigepriset kommer förmodligen ligga runt 40.000 kr/kg, vem vill köpa? Osäkra källor påstår att vissa Frimurargrupperingar har egen import från Italien??

 Lyckligtvis är den vita tryffeln från Alba i Piemonte den bästa och mest aromatiska, vilket gör att för en måltid om fyra personer räcker det gott med 20-40g. Gubbmat, som tur är, har lite kringflackande ambassadörer i Europa(inte Grekland), så när senhösten nalkas befinners sig några av dem i helt rätt breddgrader för skörden av det vita guldet.

40g/900kr
Att laga mat tillsammans med dyrgripen ovan gör saker och ting väldigt lätt. När man ändå spenderat hyfsat med stålar på doften är det svårt att stanna där, men håll det enkelt så att inte tryffeln försvinner i nån slags förmäten casserole med en massa skit i. Köp en riktigt bra pasta på"riktiga ägg ", koka pastan marginellt bättre än du brukar och rör ihop med lite smör, citron och en gnutta vitlök. Lägg upp på tallrik och börja hyvla skatten!

1 kommentar:

  1. Kul att ni provar lite kvalitetsråvaror

    Görgen

    SvaraRadera