fredag 14 oktober 2011

Släpp loss kreativiteten!

Det flesta idéer brukar dyka upp när nöden kräver det - svårigheter i vardagen gör oss mer kreativa helt enkelt. Så att hamna på pottkanten lite då och då kan göra en gott i livet. För att locka fram lite mer kreativitet i matlagningen kan det vara bra att inte planera allt till det yttersta. Så testa din uppfinningsförmåga nästa gång du ska göra en dessert.

En dessert lämpar sig nämligen bra för ”freestyling” och tipset är att endast köpa ett paket vaniljglass. Det är en bra grund att stå på eftersom vaniljglassen har den fördelen att det passar till det mesta. Leta sedan i skafferi, kyl, frys och i bortglömda fruktskålar efter något lämpligt att äta. Släpp loss din kreativitet och blanda ihop allt som verkar gott. Kanske steka upp lite frukt i smör och strö över krossade frukostflingor eller gamla kakor. Eller varför inte riva en Snickers över glassen. Det finns inga begränsningar!

Senast Gubbmat hade en mindre bjudning fick kreativiteten gå loss i köket. Resultatet blev en ”de citron coco”.

Observera att mängderna är kreativt höftade!

½ dl kokos
½ citron, saft och skal
1 msk sirap

Rosta kokos i en stekpanna. Tillsätt sedan saft och skal från citron. Rör sedan ner sirap och låt alltsammans få ett uppkok. Servera sedan syrliga kokosblandningen varm till den iskalla glassen.


3 kommentarer:

 1. Galet gott med en klick smör i cocosen också.
  tack för receptet lagom till fredas desserten.

  MVH
  Benny Hill

  SvaraRadera
 2. Vad härligt Benny att du tog desserten till ytterligare en nivå!

  SvaraRadera
 3. Fint som jag vet inte vad.... Perfekt dessert när man inte planerat att äta någon men bygger upp ett sug under kvällen.

  C.c

  SvaraRadera