tisdag 14 februari 2012

Löksoppan - den bästa soppan!

Enkelt är oftast godast, så krångla inte till - gör en en löksoppa. En klassisk fransk förrätt som fungerar precis lika bra som huvudrätt. För att lyckas till det yttersta ska en löksoppa göras på egenhändig kycklingbuljong.

Ett gubbtips är att nästa gång ni gör helstekt kyckling inte kasta skrovet från trancheringen. Lägg istället skrovet med några rotsaker i en kastrull och täck med vatten. Koka på svag värme i 2 timmar. Sila sedan av buljongen. Enkelt och gott!




Löksoppa
2 pers.

3 st. gula lökar
25 g smör
1 tsk strösocker
1 msk vetemjöl
6 dl kycklingbuljong
1 dl vitt vin
1 st. lagerblad
½ tsk timjan msk
Salt och svartpeppar

Skiva lök och stek den i smör på låg värme. Tillsätt socker och mjöl och rör om. Häll i kycklingbuljong, vin, lagerblad och timjan och låt soppan sjuda i cirka 30 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar